NEI-therapie

NEI staat voor: Neuro-Emotionele Integratie. Deze methode is geïntroduceerd door Roy Martina, arts voor integrale geneeswijzen. Mensen - en zeker ook kinderen - met bepaalde angsten, fobieën, of blokkades kunnen veel baat hebben bij een behandeling.

Een NEI-sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Vanuit een veilige omgeving kan na enkele sessies al het gewenste resultaat bereikt zijn. Vóór de behandeling voer ik altijd een intakegesprek van circa een uur. Bij kinderen vindt de intake plaats in het bijzijn van één van de ouders. Afhankelijk van de wens (van het kind) is de behandelsessie alleen met het kind of met kind én ouder. Vaak ervaren kinderen de NEI-therapeut als vertrouwenspersoon voor dingen waar ze echt mee zitten.

Blokkerende emoties
Ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn wordt geprogrammeerd door onze ervaringen. Veel van onze ‘programma’s’ komen van vroeger toen we nog kind waren. Sommige ‘oude’ emoties zijn er de oorzaak van dat we niet lekker in ons vel zitten, angst voelen of dat we lichamelijke klachten krijgen. De NEI-therapeut kan door het stellen van specifieke vragen via de reacties van zogenaamde reflexpunten uitvinden welke de negatieve blokkerende emoties zijn. Ook bij lichamelijke klachten kunnen onderliggende negatieve emoties worden opgespoord.

De behandeling wordt niet als belastend of pijnlijk ervaren. Integendeel, de behandelingen geven vaak veel opluchting en energie en zijn daarmee zeer doeltreffend.

<< Terug